tiistai 22. helmikuuta 2011

Kankaan painantaa

Opiskelen lähihoitajaksi ja koulutusohjelmani on vammaistyön koulutusohjelma. Tässä jaksossa meillä on käsitöitä ja olemme opiskelleet erilaisia tekniikoita joita voisimme hyödyntää asiakkaittemme parissa. Aiheina on ollut muun muassa kankaanpainanta, neulahuovutus, erilaiset maalaustekniikat ja savityöt.

Hirvittävän hyviä "tekemisen meininki"-kuvia mulla ei oo mutta tässä jotain tämänpäiväiseltä kankaanpainannan tunnilta.

 Tässäpä välineistöä. Värejä, töpsöttimiä ja on tuolla värimelskassa jossain sabloonatkin.
Merkki on Hygeian malja. Tuttu takuulla kaikille joskus apteekissa käyneille suomalaisille. Mielestäni se on hieno, liittyy alaani ja tarpeeksi yksinkertainen minunkin toteuttaa.
Malja ja käärme on tehty eri väreillä joten käytin myös kahta eri sabloonaa. Kuvan tulostin netistä ja piirsin kalvolle ja mattoveistä apuna käyttäen irrottelin maljan ja käärmeen kalvoistaan.
Tässä sabluunoita.
Käärmeen sabloonaa mätsäillään maljan päälle.
Töpsöttelyä töpsöttelyä. Huomatkaa pakkasen raiskaamat kädet kun ei ole muistanut illalla laittaa käsivoidetta.
Värikerrokset kuivasin hiustenkuivaajalla ettei tarvitsisi odotella.
Tässä rintapieli.
 Ja tässä selkä.

Tässä alla vielä savityön tuntieni tulokset. Isä on innokas alkukeittojen laittaja ja näiden olisi tarkoitus olla synttärilahja isälle, alkukeittokupit. En kuitenkaan varmaan malta odottaa 4.3 asti vaan annan nämä jo ensiviikolla, hiihtolomalla äitin ja isän luona käydessä.


Loppuun vielä tunnelmakuva lauantailta. Lasissa on juuri oikean verran konjakkia kun sen voi kaataa kumolleen eikä konjakki läiky.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti